5 x gezond vegan voor studenten 

18-11-2020

Vegan eten te duur voor studenten? Ik dacht het niet. Gezond plantaardig eten on a budget is zeker mogelijk. Hier geef ik jullie 5 gemakkelijke gerechtjes die elke student kan maken. 

Mugcake uit de microgolf

Niets is zo snel en gemakkelijk als microgolf eten, de lifesaver van verschillende studenten. Deze super snelle Luchtige vegan en glutenvrije chocolade mugcake is echt het ideale ontbijt. Cake uit de microgolf, beter gaat het niet worden. Maar oordeel vooral zelf. 

 Pizza wrap 

Pizza, het studenten eten bij uitstek, dat kon niet ontbreken natuurlijk. Hier een heel snel en super gemakkelijk recept voor een heerlijke vegan en gezonde pizza. 

Pizza wrap met gezonde bbq saus

Easy peasy zelfgemaakte tomatenhummus 

Hummus is echt mijn leven. Oprecht, de persoon die dit heeft uitgevonden verdient een standbeeld, van goud zelfs. Het is zo snel gemaakt, je kan zoveel variëren in smaken en het is meer dan alleen een spread. Als snack is het echt ideaal. Zoals hier een beetje hummus op rijstwafels en afgewerkt met tomaatjes, makkelijker gaat het echt niet worden hoor jongens. Easy peasy hummus met tomaat

Pittige penne met prei en curry kokosmelk 

Mijn favoriete pastagerecht voor op een snelle avond. Een beetje prei, wat tomaatjes, heerlijke vegan kipstukjes en dat allemaal in een lekkere kokossaus, meer moet dat niet zijn. Geen fan van kokos? Vervang hem dan door plantaardige room. Het receptjes vind je hier: Super snelle penne met prei

Smoothiebowl met frambozen en spinazie 

Smoothiebowls zijn ( samen met soep) de ideale manier om je koelkast leeg te maken. Nog wat groenten over? Doe het in de blender samen met een beetje fruit en wat plantaardige melk en werk af met je favoriete toppings. 

Ik probeer om er steeds wat groentjes bij te doen zo heb je wat extra micronutriënten binnen en een hoop vezels. Wanneer ik een bowl maak gebruik ik ook altijd diepvries fruit, zo krijgt het een dikkere structuur en kan je het lepelen in plaats van drinken. 

De allerlekkerste smoothies maak ik vaak per ongeluk, door gewoon wat bij dingen bij elkaar te gooien. Dus ik zou zeggen, durf te experimenteren. Wil je toch op zeker spelen dan heb ik hier een lekker receptje. Heerlijke smoothiebowl met framboos en spinazie


Hopelijk heb ik jullie kunnen overtuigen dat studenten ook zeker lekker, gezond en gemakkelijk meer plantaardig kunnen eten. Laat mij zeker weten wat jullie ervan vinden! 

Liefs, 

Kayla