Watermeloenijs met munt en komkommer

27-09-2020

Standaard in mijn voorraadkast staan enkele blikken kikkererwten en in mijn diepvries een doosje (of twee) met het vocht daarvan. Het sap wordt ook wel eens aquafaba genoemd en het is echt fantastisch! Als je het opklopt krijg je dezelfde structuur als eiwit en je kan het dus perfect gebruiken als vervanger in baksels of als basis voor macarons of merengue. 

Nog beter dan macarons is dat je ook ijs kan maken op basis van aquafaba. Met het sap uit één blikje maak je gemakkelijk anderhalve tot twee liter ijs en dat met slechts 200 gr suiker. Veel gezonder en een stuk goedkoper dus dan het ijs uit de winkel. Daarnaast kan je ook ongelimiteerd smaken combineren. Zo maakte ik deze watermeloen versie met munt en komkommer of wat dacht je van vanille met chili (Chocoladezoen met vanille-chili ijs)? 

Dit heb je nodig

- 90 ml aquafaba

- 100 gr suiker 

- 80 gr watermeloen 

- 40 gr komkommer 

- handvol munt 

- 1/4 tl xanthaangom 

Zo maak je het

Ontpit de watermeloen en doe die met de komkommer en de munt in een blender. 

Klop de aquafaba op tot je de structuur krijgt van eiwit. Voeg suiker toe en klop verder, voeg de xanthaangom toe en klop weer verder. 

Spatel de watermeloen onder de aquafaba en giet het in een doos. Zet de doos voor minsten 12 uur in de diepvries. 

Serveer met stukjes watermeloen en een paar blaadjes munt. 

Smakelijk.

 Liefs, 

Kayla