Havermout proteïnepannenkoeken

08-11-2020

Wie houdt er niet van pannenkoeken? Op zondag is dit echt mijn favoriete ontbijt. Je kan deze gemakkelijk de dag op voorhand maken zodat je ze in de ochtend alleen nog maar moet opwarmen. Je kan er ook ineens een hele hoop maken en ze in de diepvries bewaren, zodat je er gewoon elke dag van kan genieten. Ik doe altijd een paar schepjes proteïnepoeder in mijn beslag, zo heb ik al onmiddellijk een hele dosis binnen van mijn dagelijkse behoefte en ben ik zeker verzadigd tot 's middags. Geen proteïnepoeder in huis? Geen probleem! Doe er een beetje extra havermout bij en dan lukt het ook perfect. 

Dit heb je nodig: 

- 3 bananen 

- 300 ml plantaardige melk 

- 300 gr havermout 

- 3 schepjes proteïnepoeder (of 100 gram extra havermout) 

- 1 tl bakpoeder 

- 2 tl baking soda 

- 2 tl appel cider azijn 

- kaneel 

- snufje zout 

- vanille aroma

- 50 gr kokosbloesemsuiker of agavesiroop 

- lepeltje kokosolie

Toppings:

- plantaardige vanille yoghurt 

- vers fruit 

- chocolade 

Zo maak je het: 

Doe de havermout in een blender en mix deze tot meel. Doe het meel in een kom. Doe daarna de melk met de proteïne poeder en de bananen in de blender en mix tot dat je een smoothie-achtige substantie hebt. Doe dit bij het havermeel. Roer dit onder elkaar en voeg dan de kokosbloesem toen samen met de kaneel en het vanille aroma. Roer terug onder elkaar. Tot slot doe je er de baking soda en het bakpoeder bij. Als laatste voeg je de appelazijn toe. Roer nog eens alles goed onder elkaar. 

Vet een pannenkoekenpan in met een beetje kokosolie en bak de pannenkoekjes. 

Werk af met plantaardige yoghurt, vers fruit en wat chocoladeschaafsel. Dat kan je gemakkelijk zelf maken door een blokje chocolade te raspen. 

Geniet van je zondags ontbijt! 

Liefs,

Kayla