Vegan mango cheesecake met kokosslagroom

03-04-2021

De lente is daar! Of toch bijna want ook de Aprilse grillen zijn in het land. Maar als het van mij afhangt dan vieren we elke dag dat het mooi weer is. Geweldig toch de dagen die wat langer duren, de temperatuur die aangenaam stijgt en een sfeer van onbezonnenheid. Moest het nog niet duidelijk zijn, ik hou van de lente. De periode van nieuwe begin en positiviteit. De perfecte taart om nieuw begin te vieren is voor mij cheesecake. Heerlijk fris en fruitig. 

Deze keer ging ik de klassieke kant op en koos ik voor een zanddeegbodem met een vulling op basis van yoghurt, afgewerkt met slagroom. Heerlijk fris door de limoen in de bodem, de perzik en mango in de vulling en de kokos in de slagroom. Dat schreeuwt toch gewoon lente? 

Dit heb je nodig: 

Voor de bodem:

- 100 gr amandelmeel 

- 100 gr kristalsuiker

- 200 gr patisserie bloem 

- 200 ml plantaardige melk 

- 70 gr plantaardige boter 

- zeste en sap van 1 limoen 

- 1 el lijnzaad 

Voor de vulling: 

- 400 gr perzikenyoghurt 

- 300 gr mango 

- 150 gr gecondenseerde kokosmelk  

- 3 gr agar agar 

Voor de slagroom 

- beetje citroensap 

- 100 ml aplro opkloproom 

- 50 ml kokosmelk ( 17% vet) 

- half zakje klopfix 

- 3 el kookschilfers 

- 2 el poedersuiker 

Zo maak je het: 

Voor de bodem: 

Verwarm de oven voor op 180° en leg een vel bakpapier in een taartbodem. Meng het lijnzaad met 3 el water en zet aan de kant. In een grote kom meng je de bloem, het amandelmeel, de zeste en de suiker. Roer dit door elkaar. Voeg dan beetje per beetje de boter toe en laat goed doorkloppen. Giet er dan de melk bij en het limoensap. Tot slot doe je er het lijnzaad bij. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast. Vervolgens rol je het deeg uit in de bakvorm en druk je het goed aan in de randen, zorg dat alles goed verdeeld is. Prik gaatjes in de bodem en bak deze dan 30 minuten op 180°. Laat de bodem afkoelen. 

Voor de vulling:

Schil en snijd de mango. Doe deze in een blender samen met de yoghurt en mix tot een glad geheel. Verwarm het mengsel op in een pannetje samen met de gecondenseerde kokosmelk. Wanneer het kookt voeg je er de agar agar bij en roer je dit goed door. Laat nog een paar minuten doorkoken en giet daarna het mengsel over de taartbodem. Laat zeker een uur opstijven in de koelkast. 

Voor de slagroom: 

Doe een beetje citroensap in een kom en doe hierbij de alpro opkloproom, klop dit op. Vervolgens voeg je de kokosmelk toe, daarna de poedersuiker en de klopfix. Blijven kloppen tot dat je piekjes kan maken in de slagroom. Tot slot doe je er de kokosschilfers bij. 

Wanneer de vulling is afgekoeld spuit je mooie toefjes slagroom op de taart. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla