Vegan ice cream cookies sandwich met oreo ijs

11-04-2021

Dit heb je nodig tijdens je volgende tv avondje. Lekker languit op de zetel onder een dekentje, een goede film, een wijntje en dit fantastisch lekker dessert. Twee grote chocolate chip cookies met daartussen zelf gemaakt, vegan oreo ijs. Dit is echt heaven on earth. Het leuke aan dit dessert is ook dat het niet zomaar hap, slik, weg is. Je kan er echt met volle teugen van genieten, zo met van die kleine muizenhapjes waardoor het plezier langer blijft. Pas wel op want zowel de cookies als het ijs is heel verslavend! 

In tegenstelling tot wat je op het eerste zich zou denken is dit echt niet zo heel veel werk! Je moet alleen een beetje geduld hebben omdat het allemaal wel even in de diepvries moet. Maar je kan gerust een paar extra maken en ze bewaren in de diepvries. Al hebben die bij ons niet lang in de diepvries gelegen ;) 

Dit heb je nodig: 

Voor de cookies: 

- 138 gr plantaardige boter 

- 75 gr kristalsuiker

- 188 gr lichte bruine suiker

- 2 tl vanille 

- 2,5 el plantaardige melk 

- 250 gr patisseriebloem 

- 1,5 tl bakpoeder

- 13 gr maizena 

- 200 gr chocolade callets ( deze van jaques zijn vegan) 

Voor het oreo ijs:

- 90 ml aquafaba 

- 100 gr kristalsuiker 

- 1 pakje oreokoekjes

- 150 gr plantaardige Danio stracciatella yoghurt 

- 1/4 tl xanthaangom 

Zo maak je het 

Voor de cookies, volg het recept Chocolate chip cookies

Voor het ijs klop je eerst de aquafaba stijf. Wanneer je piekjes hebt doe je er de suiker bij. Als deze volledig opgelost is doe je er de xanthaangom bij. Verkruimel de oreokoekjes en doe deze bij de opgeklopte aquafaba. Spatel dan de yoghurt onder het beslag. Stort in een doosje en laat minstens 12 uur in de diepvries staan. 

Als de cookies volledig zijn afgekoeld maak je er paren van. Leg  elke keer op 1 koekje een bolletje ijs en druk er dan voorzichtig het andere koekje op zodat je een sandwich krijgt. Bewaar de cookie sandwiches in de diepvries. 

Smakelijk! 

Liefs; 

Kayla