Chai infused boekweit met gebakken appeltjes, pindakaas en chocolade 

10-12-2020

Boekweit is een fantastisch product. Je kan het niet alleen gebruiken in hartige gerechten, je kan het ook als ontbijt eten. Ideaal om eens af te wisselen met havermout want het is ook helemaal glutenvrij. In deze versie kookte ik de boekweit eerst in chai thee Het geheel werkte ik af met gebakken kaneel appeltjes, pindakaas en chocolade. Een topper! 

Dit heb je nodig:

- 50 gr boekweit 

- 150 ml water

- chai kruidenmix 

- 1 appel 

- 1 tl kokosolie 

- 10 gr kokosbloesemsuiker

- kaneel 

- blokje chocolade

- pindakaas 

Zo maak je het: 

Doe het water in een kookpot samen met de chai kruiden ( ik deed deze in een herbruikbare theebuidel maar je kan ook chai kruiden in een zakje kopen). Spoel de boekweitkorrels goed af en doe ze dan bij de thee. Doe hier een deksel op en laat koken. De boekweit is klaar wanneer het al het water heeft opgenomen.

Snijd ondertussen de appeltjes in stukjes en doe er kaneel over. Smelt een beetje kokosolie in een pan en bak de appeltjes tot ze zacht zijn. 

Wanneer de boekweit klaar is doe je er de suiker bij en roer je dit goed onder. Laat eventjes aanbakken tot de suiker gesmolten is. Doe hierna de boekweit in een kommetje en werk af met de appeltjes, pindakaas en een beetje chocolade. 

Geniet van je heerlijk plantaardig en glutenvrij ontbijt. 

Liefs, 

Kayla