Vegan chocolate chip cookies

21-02-2021

Een tijdje geleden vroeg ik via mijn instagram aan jullie van welke koekjes jullie graag een vegan variant wouden. De goede Amerikaanse chocolate chip cookies was eentje die regelmatig werd aangevraagd. Zo dus dook ik mijn keuken in om deze verwennerij volledig plantaardig te maken. Eerlijk is eerlijk, deze zijn echt to die for. Ze zijn heerlijk krokant aan de buitenkant en lekker chewy vanbinnen. Vegan of niet ze moeten echt niet onderdoen voor de "gewone"! 

Dit heb je nodig voor 15 middel grote koeken: 

- 138 gr plantaardige boter ( niet uit een vlootje maar uit een pakje) 

- 75 gr kristal suiker

- 188 gr lichte bruine suiker 

- 1 1/2 tl vanille aroma 

- 2,5 el plantaardige melk 

- 250 gr patisseriebloem 

- 1,5 tl bakpoeder 

- 13 gr maizena 

- 200 gr chocolade callets ( deze van jaques zijn vegan) 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°. 

In een grote kom klop je de boter samen met de twee soorten suiker en de melk luchtig. In een andere kom zeef je de bloem en de maizena. Voeg hier ook het bakpoeder aan toe. Doe dit dan bij de kom met het boter-suiker mengsel, meng goed onder elkaar. Voeg de chocolade toe en meng alles nog eens goed door elkaar. 

Leg een vel bakpapier op een ovenrooster. Schep balletjes uit het beslag, ik gebruik hiervoor een ijschep zodat ze allemaal even groot zijn en leg deze op het bakpapier. Laat genoeg plaats tussen want de balletjes smelten de bekende cookie vorm.  Bak de koekjes voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Ze horen goudbruin te zijn en worden hard eens ze zijn afgekoeld. 

Geniet ervan! 

Liefs, 

Kayla