Vegan en glutenvrij bananenbrood

02-09-2021

Onlangs besefte ik dat er nog helemaal geen recept voor bananenbrood op mijn blog staat. Een vegan blog zonder bananenbrood?! Dat kan echt niet dus ik dook de keuken in om de best versie van deze klassieker neer te schrijven. Ik heb natuurlijk al verschillende keren bananenbrood gemaakt ( welke vegan nu niet?) maar ik ben zo iemand die heel wat doet uit de losse hand en ook vaak niets op schrijft. Ik moest dus wel weer aan het experimenteren om een recept te kunnen uitschrijven voor jullie. En wat voor een. Dit is echt de allerbeste versie van al mijn bananenbrooden ooit en ik deel het graag met jullie. Het is niet zomaar een vegan bananenbrood, nee het is ook nog eens glutenvrij, zonder suiker, met extra proteine en natuurlijk ongelofelijk lekker. Dit broodje is echt ideaal als snack of als kickstart ontbijt, super gezond en zo lekker! 

Dit heb je nodig: 

- 250 gr glutenvrije havermout ( gemixt)

- 150 ml plantaardige melk 

- 50 gr dadels

- 3 bananen 

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl baking soda 

- 2 tl appel azijn 

- 50 ml kokosolie

- 50 gr proteine poeder ( je kan dit ook weglaten en 50 gr extra havermout nemen)

- kaneel

- vanille 

- zeezout

- pindakaas 

Zo maak je het: 

Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Smelt de kokosolie, hak de dadels fijn en prak de bananen. Doe dit alles bij de droge ingrediënten en voeg dan de melk toe. Roer alles goed onder elkaar. Tot slot doe je er nog het appel azijn bij en roer je nog eens goed door. Stort het beslag in een cake vorm en bak 35 minuten op 180°. 

Laat de cake afkoelen en besmeer een plak met pindakaas. Werk deze af met een stukje banaan en wat zeezout. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla