Raapjes risotto met sinaasappel

17-07-2021

Sinds kort ben ik echt fan van risotto. Vroeger maakte ik het amper klaar omdat ik altijd dacht dat het te moeilijk was en teveel tijd koste maar sinds ik ontdekt het dat dat helemaal niet het geval is staat het hier regelmatig op tafel. Ik vind het een leuke manier om smaken met elkaar te combineren. Zo koos ik hier voor raap en sinaasappel met een beetje wortelen. Super lekker!

Dit heb je nodig: 

- 100 gr risotto rijst 

- 400 ml

- sap van 4 sinaasappels 

- 4 rapen 

- 3 grote wortelen

- 1 teentje knoflook 

- 1 sjalot 

- peper en zout

- tijm 

- optioneel: sinaasappelpoeder

Zo maak je het: 

Fruit de sjalot met de knoflook. Doe er dan de rijst bij en bak deze heel kort mee. Giet er het sinaasappelsap over. Vervolgens zet je het geheel onder water en laat je dit sudderen. Wanneer de rijst het water opgenomen heeft zet je het weer onder. Dit herhaal je tot het water op is. Vergeet niet te roeren anders bakt het aan! 

ondertussen snijd je de rapen en wortels in stukjes en bak je deze met een beetje olijfolie in een pan. Kruid deze met peper en zout en eventueel een beetje tijm. 

Wanneer de risotto gaar is doe je er de groenten bij en roer je alles goed door elkaar. Werk af met een beetje sinaasappel poeder. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla