Pudding met amaretto en appel crumble

07-12-2020

Klassiekers zijn altijd een goed idee maar twee klassiekers samen is een formidabel idee. Dit dessertje bestaat uit een simpele vanille pudding maar met een heerlijke twist door er goede scheut amaretto bij te doen. Bovenop de pudding kwam een een heerlijk krokante laag appel crumble met rozijntjes die, hoe raad je het, geweekt waren in amaretto. Dit recept is duidelijk niet kidsproof maar echt te lekker om niet te proberen. 

Dit heb je nodig:

- 100 ml amaretto 

- 650 ml amandelmelk 

- 1 zakje imperial pudding poeder

- 125 gr kristalsuiker 

- 3 appels 

- handjevol rozijnen 

- 100 gr patisserie bloem 

- 60 gr plantaardige boter 

- kaneel 

- sap van 1 citroen 

Zo maak je het: 

Week de rozijntjes minstens een halfuur in de amaretto. Schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes. Doe de stukjes in een vuurvaste ovenschaal. Doe hierover het citroensap en de kaneel. In een mengkom doe je de bloem met de boter en 50 gr kristalsuiker. Meng tot dat alles mooie kruimels zijn geworden.Doe de rozijntjes bij de appels ( hou de amaretto bij) en  strooi de kruimels over de appels en zet deze voor 60 minuten op 180° in de oven. 

Maak ondertussen de pudding. Doe de amaretto bij de melk en breng deze aan de kook. Net voordat de melk kookt doe je 10 soeplepels melk in een tas. Hier klop je eerst je puddingpoeder in los. Wanneer er geen klonters meer zijn doe je de opgeloste puddingpoeder bij de melk en roer je totdat deze dik wordt. Wanneer je echt een puddingtextuur krijgt laat je het nog een minuut of vijf doorkoken zodat je geen poeder smaak hebt. Blijf wel roeren, ander bakt de pudding aan. 

Giet de pudding in bokaaltjes en laat afkoelen. Haal de crumble uit de oven en laat deze ook afkoelen. Wanneer alles afgekoeld is schep je een laag crumble op de pudding. 

Geniet, geniet, geniet. 

Liefs, 

Kayla