Proteïne worteltaart met tofu cream cheese frosting

28-02-2021

Deze wortel taart maakte ik onlangs toen Stan een training van vijf uur moest doen. Hij komt dan meestal tegen 15 u terug thuis waardoor het zo te laat is om echt nog te lunchen maar hij scheurt natuurlijk van de honger door de zware training. Zodoende besloot ik om een ideale refill te maken in functie van zijn training. Dat wil zeggen voldoende eiwitten en koolhydraten en zo weinig mogelijk troep. Oh en als het even kan moet het natuurlijk ook nog lekker zijn. Allemaal geen probleem en zo creëerde ik deze heerlijke worteltaart. Gemaakt met de vegan proteine van Sanas en gezoet met kokosbloesemsuiker, wortel en sinaasappelsap. Een worteltaart is natuurlijk ook geen echte worteltaart als er geen cream cheese frosting op zit. Dit vond ik best wel een uitdaging omdat ik geen producten zoals violife wou gebruiken omdat hier heel veel kokosvet inzit. Daarom besloot ik om de frosting te maken op basis van zijden tofu en dat bleek een succes! 

Dit heb je nodig: 

Voor de taart: 

- 250 gr volkoren bloem 

- 200 gr geraspte wortel 

- 100 ml plantaardige melk 

- sap van 1 sinaasappel 

- 80 ml kokosolie 

- 50 gr kokosbloesemsuiker

- stukje gember 

- handjevol rozijnen 

- kaneel 

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl baking soda 

- sap van een halve citroen 

- 30 gr proteïne poeder ( optioneel anders gebruik je 50 gr extra bloem) 

Voor de cream cheese frosting: 

- 300 gr zijden tofu 

- 3 el amandelpasta 

- 50 ml kokosolie 

- 3 el agavesiroop 

- vanille essence 

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180°. Vet en bebloem een bakvorm. 

In een grote kom meng je alle droge ingrediënten. Doe hierbij dan de geraspte wortel en de rozijnen. Voeg de melk en het sinaasappelsap toe en meng alles. Smelt de kokosolie en voeg deze toe. Voeg de gember en de kaneel toe. Tot slot doe je er het citroensap bij en meng je alles nog eens goed door elkaar. Stort het beslag in het bakblik. Bak de taart 40 minuten op 180°. De taart is klaar wanneer er geen deeg meer aan je prikker blijft hangen. 

Voor de cream cheese frosting smelt je eerst de kokosolie. Doe dan alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel. Laat opstijven in de koelkast. Hij is klaar wanneer het niet meer van een lepel loopt. Het moet niet volledig hard zijn maar het mag niet lopen. 

Wanneer de taart volledig is afgekoeld en de frosting is opgesteven spatel je deze over de taart heen. Werk af met een paart stukjes wortel. 

Bewaar de taart in de koelkast, je kan hem zeker 3 dagen bewaren. 

Geniet ervan. 

Liefs, 

Kayla 

PS. fan geworden van worteltaart? Probeer dan zeker ook eens dit recept: Wortelcake met kokosfrosting