Proteine brownies met okara

24-01-2021

Zoals ondertussen misschien wel al duidelijk is koop ik vaak onbekende dingen in de winkel. Zo is dus ook deze okara in mijn koelkast beland. Als je hier nog nooit van gehoord hebt is dat volledig normaal, ik heb het ook moeten googlen. Okara is eigenlijk het pulp dat overblijft van sojabonen wanneer deze gebruikt zijn om sojamelk of tofu te maken. Het bevat nog een hoop vitamines maar het beste is dat een hele goede eivervanger is. Het is dé sleutel voor deze heerlijke luchtige brownies. 

Deze chocolade brownies zijn fantastisch lekker en ook nog eens gezond. Helemaal plantaardig en met alleen een beetje agavesiroop als zoetstof. Probeer ze zeker zelf en ontdek okara in je keuken. 

Dit heb je nodig: 

- 150 gr okara ( vind je in de bio winkel) 

- 80 gr cacao 

- 100 ml melk 

- 180 gr volkoren bloem 

- 100 gr chocolade 

- 2 el agavesiroop 

- 1 tl bakpoeder 

- 1 tl appelcider 

- 1 el amandelpasta 

- snuf kaneel 

Zo maak je het: 

Verhit de oven op 180°. Leg een vel bakpapier in een bakblik en vet de randen in. 

Doe de melk in een pannetje op het vuur samen met 80 gr chocolade en de agavesiroop. In een grote kom doe je vervolgens de volkoren bloem met de cacao poeder. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is doe je de chocolademelk bij de bloem. Spatel dit onder elkaar. Voeg vervolgens de okara toe samen met de amandelpasta en de kaneel. Breek 10 gram chocolade in kleine stukjes en doe je ook onder het mengsel. Tot slot doe je er de bakpoeder en de appelcider bij. Spatel alles nog eens goed door elkaar en stort het beslag dan in de bakvorm. 

Bak de brownies 25 minuten op 180° graden. Ze zijn klaar wanneer je er met een prikker in kan prikken en er niets aan blijft hangen. Laat ze vervolgens afkoelen. Smelt ondertussen de laatste 10 gr chocolade. Dit kan je au bain-marie doen of in een pannetje op het vuur met een lepeltje kokosolie. Maak met een lepel chocoladestrepen op je brownies met de gesmolten chocolade, doe hetzelfde met een lepel amandelpasta. Tot slot snijd je ze in gelijke delen. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla