Pompoen porridge met sinaasappelschilpoeder

02-12-2020

Mijn ouders wonen in een klein dorpje in de Westhoek. Helemaal tussen de velden en volledig afgelegen van alle drukte. Het allerleukste aan op "den boerenbuiten" wonen is dat je groenten en fruit ook rechtstreeks kan gaan halen bij de boer. Zo kon ik deze week een grote doos gaan halen bij Het Platshof. Ik kreeg super veel verschillende soorten mee en dook direct de keuken in. 

Gisterenavond maakte ik al deze heerlijke Pompoen soep met sinaasappelsap en gember . Ik had hiervoor een sinaasappel of vijf gebruikt en vond het zonde om met de schillen niets meer te doen. Na wat opzoekingswerk bleek dat je er perfect poeder van kan maken. Zo gezegd zo gedaan droogde ik de schillen en mixte het fijn tot poeder. Deze ochtend besloot ik dan om mijn dag goed te starten met een heerlijk warme porridge met pompoen, afgewerkt met het sinaasappelschil poeder. Een echte voltreffer! 

Dit heb je nodig: 

- halve flespompoen 

- kaneel

- kardemom 

- kurkuma 

- kokosbloesemsuiker

- 150 ml amandelmelk 

- 60 gr havermout 

- 1 banaan 

- handjevol pecannoten 

- blokje pure chocolade 

- sinaasappelschilpoeder 

- optioneel: agavesiroop

Zo maak je het: 

Begin met het sinaasappelschilpoeder. Dit maak je best de dag vooraf, tenzij je wil brunchen 😉. Schraap het overige vruchtvlees van de schil en droog deze voor ongeveer 3 uur in de oven op 120°. Wanneer ze hard zijn doe je ze in de blender en mix je ze fijn tot poeder. Bewaar goed afgesloten. 

Schil de pompoen en snijd deze in stukken. Doe in een pan en kruid naar eigen smaak met kaneel, kardemom, kurkuma en kokosbloesemsuiker. Doe een deksel op de pan en wacht tot de stukjes zacht zijn. Wanneer je makkelijk met een vork in de pompoen kan prikken doe je ze in een blender en mix je ze tot puree.  

Giet de melk in een pannetje op het vuur en doe hierbij de pompoen puree. Wanneer deze helemaal is opgelost doe je er de havermout bij. Roer dit goed door en laat even pruttelen, je kan hier eventueel nog wat agavesiroop bij doen als je het liever wat zoeter hebt. Wanneer de porridge een minuut of 7 heeft doorgekookt, doe je hem in een kommetje. 

Hak de pecannoten en het blokje chocolade, strooi dit over de porrdige. Werk af met de banaan en het sinaasappelschilpoeder. 

Geniet van dit heerlijke ontbijt! 

Liefs, 

Kayla