Ontbijttaart

27-09-2020

Elke dag begint als een feestje met een ontbijttaart. Zeker deze frisse, proteïnerijke, glutenvrije en vegan kaastaart zorgt voor een kickass start van je dag. Ideaal voor op de zondagse brunch. 

Dit heb je nodig

Voor de bodem:

- 300 gr havermout 

- 100 gr dadels

- scheut kokosmelk 

- 1 el kokosolie 

- kaneel

Voor de vulling

- 600 gr alpro greek style 

- half blik kokosmelk 

- sap van 5 limoenen 

- 4 gr agar agar 

- vanille extract 

Voor de topping

- 1 kleine watermeloen 

- handjevol munt

- 1 el sugarly ( 2 el agavesiroop kan ook) 

- 2 gr agar agar 

Zo maak je het

De bodem:

Verwarm de oven voor op 170° en doe een vel bakpapier in een springvorm. 

Doe de havermout in een blender en maak er meel van. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en mix het geheel. Giet het geheel in de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem af op 170° voor ongeveer 20 minuten. 

De vulling

Mix alles in de blender behalve het limoensap en de agar agar. Doe het limoensap in een kannetje op het vuur en voeg de agar agar toe, blijf roeren tot die volledig is opgelost en laat dan nog 2 minuutjes pruttelen. Doe het sap dan bij het yoghurtmengsel en stort uit op de bodem. Laat een halfuurtje opstijven in de koelkast. 

De topping

Verwijder de pitjes uit de watermeloen en mix het vlees met de munt en de zoetstof. Zeef het sap en doe het dan in een kannetje op het vuur. Doe dan de agar agar erbij en blijf kloppen tot deze volledig is opgelost, laat het sap dan nog 2 minuutjes pruttelen. Laat het mengsel een beetje afkoelen ( niet te lang want dan wordt het al hard) en giet het dan uit over de taart. Laat het geheel een uur of 2 opstijven. 

Geniet ervan en start je dag met een feestje!

Liefs, 

Kayla