No cheese cheesy bloemkool penne

25-02-2021

Deze bloemkool saus is mijn absolute favoriete gezonde vegan variant op de klassieke kaassaus. Heerlijke smeuïg en vol van smaak. Met genoeg nootmuskaat en edelgist vind ik hem ook echt iets weg hebben van een echte kaassaus. 

Deze penne is puur comfort food maar dan gezond en vegan natuurlijk. Een heerlijke pasta met een zachte "kaas"saus en plantaardige kipstukjes. Snel, gemakkelijk en fantastisch lekker. Daarnaast is de kaassaus ook helemaal kidsproof, de ideale manier om de moeilijke eters onder ons verborgen groentjes te laten eten. Ik doe er ook altijd nog een beetje doperwtjes bij en wat kerstomaatjes voor wat extra kleur en een lekkere bite. Puur genieten als je het mij vraagt. 

Dit heb je nodig: 

- 400 gr bloemkool 

- 200 ml plantaardige melk 

- nootmuskaat

- paprika 

- peper en zout

- edelgist

- lookpoeder

- 2 tl citroensap 

- 1 tl mosterd

- 1 ui 

- 1 teentje look

- vegan kipstukjes gekruid met kippenkruiden 

- handjevol doperwtjes

- penne 

- kerstomaten 

- peterselie 

Zo maak je het: 

Begin met de bloemkoolsaus. Hiervoor snijd je eerst de bladeren van de bloemkool, de roosjes kook je gaar ( ze mogen redelijk zacht zijn). Doe 100 ml kookvocht in een blender, de rest kan je gebruiken om soep te maken van de bloemkoolbladeren. Bij de blender doe je de bloemkoolroosjes samen met de plantaardige melk, het paprikapoeder, peper en zout, het lookpoeder, het citroensap, de theelepel mosterd en een goede scheut edelgist vlokken. Mix dit tot een glad geheel. 

Ondertussen kook je de penne gaar zoals aangegeven op de verpakking. Stoof terwijl de ui gaar samen met het teentje knoflook. Voeg hierbij de kipstukjes toe. Wanneer de kipstukjes lichtjes gebakken zijn doe je er de doperwtjes bij, laat deze kort meebakken. Snijd de tomaten in vier en voeg deze als laatste toe. Wanneer alles aangebakken is doe je er de saus bij en laat je deze even pruttelen. Wanneer de penne klaar is doe je deze er ook bij en laat je het geheel kort bakken. 

Serveer warm en garneer met een beetje peterselie. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla