Mocktail met rabarbersiroop

02-07-2021

De terrassen zijn open, het goede weer is van de partij dus een heerlijke mocktail kan niet ontbreken. Mocktails zijn even lekker en fancy als cocktails maar dan simpelweg zonder alcohol. Ideaal voor de BOB van de avond, zwangere vrouwen of zelfs voor kindjes die het zelfde willen als mama of papa. Zelf ben ik echt een liefhebber van cocktails, het geeft me  het ultieme zomer gevoel. Bitter, zoet, zuur, ik probeer ze graag allemaal. Alleen heb ik niet altijd nood aan de alcohol die erin zit. Met deze heerlijke mocktail is dat probleem ook van de baan en kan ik nog steeds genieten van een lekker fancy drankje. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is zelf mocktails maken helemaal niet moeilijk! 

Ik maakte er hier eentje met rabarbersiroop. Ideaal om in het begin van het rabarber seizoen te maken en een voorraadje in te slaan. Zo kan je op alle zonnig dagen genieten van dit heerlijke drankje. 

Dit heb je nodig voor 4 glazen: 

- 3 rabarberstengels 

- 100 gr suiker

- 150 ml water

- bruiswater

- diepvriesframbozen 

- blaadjes munt

- sap van 1 citroen 

- ijsblokjes 

- kaasdoek 

Zo maak je het: 

Begin met de rabarbersiroop. Hiervoor schil je eerst de rabarberstengels. Je kan eventueel een paar mooie schillen bijhouden ter garnering ( tip: leg ze dan in koud water zo blijven ze mooi). Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe deze samen met het water en de suiker in een pannetje. Laat zeker een halfuurtje sudderen tot dat je een dunne compot krijgt. Wanneer het water verdampt is en de pap te dik is voeg je nog een beetje water toe. Wanneer alle rabarber tot moes is gekookt giet je het mengsel in een kaasdoek. Laat deze een twintigtal minuten uitlekken. Giet de siroop in een fles en bewaar in de koelkast. 

Doe enkele ijsblokken in een glas en giet hierover 2 tot 3 el rabarbersiroop. Doe in elk glas 1 el citroensap. Vul de glazen vervolgens met spuitwater en doe enkele diepvriesframbozen in het glas. Werk af met enkele blaadjes munt en rabarberschil ter garnering. 

Geniet ervan! 

Liefs, 

Kayla