Koolhydraatarme spaghetti met spaghetti pompoen

21-11-2020

Naast het feit dat je in alles een hoop kaneel kan gooien en je sloten warme chocolademelk kan drinken vind ik het pompoenenseizoen het allerleukst aan de herfst. Het aanbod is eindeloos en de mogelijkheden met de groente gaan nog verder. In dit artikel deel ik met jullie een receptje voor een spaghettipompoen. Deze is naast de flespompoen een van mijn favorieten. Het is ook heel gemakkelijk klaar te maken. 

Zoals de naam al doet vermoeden lijkt het vruchtvlees van deze pompoen op spaghetti. Ik gebruikte het hier dan ook als vervanger waardoor dit recept niet alleen vegan is maar ook glutenvrij en koolhydraatarm. Zoals altijd wel vol van smaak, probeer het zelf maar. 

Dit heb je nodig ( voor 2 personen): 

- 1 spaghettipompoen 

- olijfolie 

- lookpoeder

- 2 blikken tomatenblokjes 

- 1 blikje tomatenpuree

- 200 gr plantaardig ruhl  gehakt 

- 1 ui 

- 2 teentjes look 

- 2 wortelen 

- 1 paprika 

- 1 courgette 

- tijm 

- basilicum 

- peper en zout

- paprikapoeder 

- chilipoeder 

- nootmuskaat 

- edelgist ( optioneel) 

Zo maak je het:

Snijdt de pompoen in het midden door. Wrijf elke helft in met olijfolie, lookpoeder, peper en zout. Doe de helften voor minsten anderhalfuur in de oven op 120°. De pompoen is klaar wanneer je er makkelijk door kan prikken en het vruchtvlees makkelijk los komt. 

Snipper de ui en fruit deze samen met de teentjes knoflook in een pan. Doe hierbij het gehakt en kruid dit af met paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout. Snijdt de wortelen, paprika en courgetten en doe deze bij het gehakt. Wanneer de groenten zacht zijn geworden doe je er het tomatenpuree bij. Voeg daarna de tomatenblokjes toe. Laat dit eventjes sudderen. 

Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees eruit. Je zult zien dat het vlees lijkt op spaghettislierten. Doe het vruchtvlees bij de saus en meng dit goed onder elkaar. Kruid af met basilicum, tijm, een beetje chilipoeder en nootmuskaat. Optioneel kan je er nog wat edelgist bij doen.

Doe de vulling in de lege pompoenschil en zet deze nog voor een tiental minuutjes terug in de oven op 180°. 

Smakelijk. 

Liefs, 

Kayla