Kleurrijke pasta met knoflook olie

24-09-2021

Van een kleurrijk bord wordt iedereen toch spontaan gelukkig? Zelf vind ik het een van de leuke bijkomstigheden van plantaardig eten, je bord ziet er altijd zo vrolijk uit. Om zo een leuk plaatje te krijgen moet je ook helemaal geen ingewikkelde dingen doen, het is echt zo simpel als verschillende groenten bij elkaar gooien. Zo vond ik deze paarse pasta op basis van paarse zoete aardappel gewoon in de Aziatische supermarkt, de gele bloemkool zat dan weer in ons groentenpakket afgelopen week. Een super simpele maaltijd die er ongelofelijk leuk uitziet als je het mij vraagt. Ik bracht alles op smaak met een heerlijke knoflook olie. 

Dit heb je nodig: 

- Groenten in alle kleuren van de regenboog 

- 1 ui 

- Pasta naar keuze 

- 10 ml goede olijfolie 

- 5 teentjes look 

- Sap van een citroen 

- Verse kruiden zoals basilicum 

- Peper en zout 

Zo maak je het: 

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Fruit de ui en stoof de groentjes aan. Pers de teentjes knoflook in de olie samen met wat peper en zout, zet dit eventjes aan de kant. Doe de pasta bij de groentjes en bak kort even aan. Giet hierover de knoflookolie en laat opnieuw even verder bakken. Serveer in een kom en werk af met citroensap, peper en zout en enkele blaadjes verse kruiden. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla