Healthy vegan snickers taart met Sanas protein

14-03-2021

Proteine poeder is ideaal om op een eenvoudige manier aan je eiwitbehoefte te geraken. Het is zeker geen must als je gezond en gevarieerd eet maar het is wel enorm handig als je een bepaald fysiek doel wilt bereiken. Zo neemt Stan na zijn training altijd een eiwit shake als recovery en gebruik ik vooral eiwitpoeder als mijn doel vetverlies is.

Als ik een eiwitpoeder koop wil ik dat hij een goede textuur heeft en daarmee bedoel ik niet te dik in een shake en goed oplosbaar in baksels. Smaak is natuurlijk ook super belangrijk en in de zoektocht naar een goede vegan poeder kan dit wel lastig zijn. Plantaardige eiwit poeders worden meestal gemaakt van erwt- of soja proteïne en kunnen daarom een onaangename nasmaak geven. Ik zweer daarom bij de vegan proteine van Sanas. Dit poeder lost geweldig goed op in baksels en heeft een salty peanut butter smaak die niet super uitgesproken is waardoor je hem gemakkelijk kan combineren en je de smaak ook niet snel beu wordt. 

Dit eiwitpoeder werkt fantastisch goed in baksels en dus liet ik mij nog eens helemaal gaan speciaal voor Pie day. Ik maakte deze healthy vegan snickers taart, bestaande uit een vanille biscuit met een romige pindakaas vulling, een chocoladefrosting en een dadel karamel top afgewerkt met pindanootjes en een beetje chocolade. Deze taart is volledig plantaardig, bevat geen boter en is beperkt in suiker. Om het helemaal spectaculair te maken bevat hij ook nog eens 60 gr proteïne en is hij echt ongelofelijk lekker. Het recept vind je hier onder. 

Dit heb je nodig: 

Voor de biscuit:

  • 200 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 50 gr Sanas vegan proteine poeder
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 20 gr agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl baking soda
  • 2 tl vanille
  • 2 tl appel azijn
  • 80 gr kokosolie
  • banaan
  • 1 flexegg

Voor de pindakaasvulling: 

  • 50 gr pindakaas
  • 200 gr alpro go on
  • 1 el agave
  • 1 tl vanille

Voor de chocolade frosting:

    • 150 gr cashews
    • 120 ml kokosmelk
    • 120 gr kokosolie
    • agavesiroop
    • 80 gr chocolade
    • sap van een halve citroen
    Voor de dadelkaramel:
  • 120 gr melk
  • 100 gr dadels
  • zout
  • koekkruiden

Voor de afwerking:

  • pindanootjes
  • 10 gr chocolade


Zo maak je het: 

Begin met de biscuit. Verwarm eerst de oven voor op 180° en leg een vel bakpapier in een springvorm. Ik heb een van 16 cm gebruikt en heb de biscuit dan later in twee gesneden. In een klein kommetje doe je het gebroken lijnzaad samen met drie el water. Roer dit goed door elkaar en zet even aan de kant tot dat je een gel achtig papje hebt.

Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een kom. In een blender doe je de banaan met de vanille en de melk. Mix dit tot een glad geheel en voeg dit dan toe bij de droge ingrediënten. Spatel alles goed onder elkaar. Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg deze ook toe. Tot slot doe je er het lijnzaad bij en nog het appel azijn. Roer alles goed door elkaar en stort in je springvorm. Bak de biscuit voor 40 minuten op 180°. Hij is klaar wanneer je er met een prikker in prikt en er geen deeg meer aanhangt als je de prikker eruit haalt. Laat dan de biscuit afkoelen op een taartrooster. 

Maak ondertussen de pindakaasvulling. Hiervoor mix je alle ingrediënten in een blender tot een glad geheel. Zet aan de kant tot de biscuit volledig is afgekoeld. 

Voor de chocoladefrosting kook je eerst de cashewnoten 10 minuten. Doe deze dan in een blender samen met de kokosmelk, de agavesiroop en het citroensap. Smelt de chocolade samen met de kokosolie en doe deze ook bij in de blender. Mix tot een glad geheel. Zet dit aan de kant in de koelkast. 

De toplaag van de taart bestaat uit een dadenkaramel. Hiervoor kook je eerst de dadels vijf minuten. Doe deze dan met de rest van de ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel. Zet ook dit even aan de kant. 

Wanneer de biscuit volledig afgekoeld is gaan we assembleren. Haal alles uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Snijd je taart recht doormidden en besmeer de onderste laag royaal met de pindakaasvulling. Zet de andere helft er terug op. Besmeer de taart met de chocolade frosting. Dit doe je het best door te beginnen met een goede klodder frosting boven op de taart die je dan naar beneden uitstrijkt met een paletmes. Besmeer de taart totdat je geen cake meer zit. Laat dit eventjes op stijven alvorens we de dadenkaramel toevoegen. Wanneer de frosting hard geworden voegen we de dadenkaramel toe. Het is een toplaag dus je moet niet de volledige taart insmeren, gewoon de boven kant is voldoende. Laat ook dit weer opstijven. 

Voor de afwerking smelt je een beetje chocolade. Dit doe je het best au bain marie omdat het goed lopend moet zijn. Wanneer de chocolade gesmolten kan je je inner Jackson Pollock naar boven halen en je uitleven op je eetbaar kunstwerk. Tot slot hak je nog een handjevol pindanootjes fijn om de rand mooi af te werken. 

Geniet van deze gezonde maar heerlijke taart vol met proteïne! 

Liefs, 

Kayla