Havermout ontbijt bounty style met bloemkool 

23-04-2021

Deze havermout is Stan zijn nieuwe favoriet na een lange duurtraining. Het vult enorm goed, ideaal na zo een zware fysieke inspanning. Maar het is ook nog eens een heel gezond gerechtje. De kokosmelk zorgt voor een verzadigend gevoel en zorgt voor een goede dosis gezonde vetten, de bloemkool die erin verstopt zit zorgt voor een goede portie vezels en de havermout vult de koolhydraat voorraad weer aan. Het geheel is afgewerkt met een beetje pure chocolade, net alsof je een grote kom gesmolten bounty binnen lepelt. Hoe fantastisch lijkt dat nu niet? 

Dit heb je nodig: 

- 200 ml kokosmelk uit blik 

- 100 ml plantaardige melk 

- 60 gr havermout 

- 50 gr kokosrasp 

- 200 gr bloemkool 

- 15 ml agavesiroop 

- vanille 

- 40 gr chocolade 

Zo maak je het: 

Snijd de bladeren van de bloemkool en kook de roosjes gaar, ze mogen redelijk zacht zijn. Doe de bloemkool stukjes in de blender samen met de melk, de agavesiroop en de vanille. Mix tot een glad geheel. Warm dit op in een pannetje op het vuur. Doe hierbij dan de havermout. Laat dit op een zacht vuurtje een paar minuten pruttelen tot dat de havermout het vocht opneemt en je echt pap krijgt. Doe er dan de kokosrasp bij en laat nog even verder inkoken. Doe de pap in een kommetje. Je kan eventueel een beetje chocoladestukjes erbij doen. 

Smelt de chocolade au bain-marie of in een pannetje met een beetje melk. Giet de gesmolten chocolade over de havermout. 

Je kan deze havermout zowel warm of koud eten! 

Smakelijk. 

Liefs, 

Kayla