Gebakken havermout met vijgen

14-01-2021

Ik ben helemaal geen ochtendmens, mijn mama zou zelfs durven zeggen dat ik 's ochtends eerder geen mens ben. Daarom kan ik ook echt genieten van het klaarmaken van mijn ontbijt, Op die manier kan ik rustig wakker worden en mijn dag goed starten. Deze gebakken havermout is echt ideaal als je uitgebreid de tijd wilt nemen voor je ontbijt. Het kost helemaal geen moeite en vult de hele keuken met de heerlijke geur van gebakken havermout. Kan je ochtend nog beter starten? 

Dit heb je nodig:  

- 50 gr havermout 

- 20 gr proteïnen ( je kan deze ook weglaten en 10 gr extra havermout gebruiken) 

- 150 ml melk 

- 1 banaan

- vanille aroma 

- 1 tl bakpoeder

- 1 tl appel azijn 

- kaneel 

- agavesiroop

- 1 vijg

- 1 blokje pure chocolade 

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Doe de melk met de banaan en het proteïnepoeder in een blender en mix tot een glad geheel. Voeg vanille aroma en agavesiroop toe naar eigen smaak.

In een kommetje doe je de havermout samen met het bakpoeder en kaneel. Hak het chocoladeblokje in kleine stukjes en doe dit erbij. 

Voeg het bananenmengsel toe bij de havermout en roer dit goed onder elkaar. Doe er tot slot de appelazijn bij en giet in een ovenbestendige kom of schaal. Bak de havermout in de oven op 180 graden voor 10 minuten. 

Snijd een vijg in vieren en leg de partjes op de havermout na 10 minuten in de oven. Doe er nog een klein beetje agavesiroop over en zet terug voor 10 minuten in de oven. 

Serveer warm met eventueel nog een beetje yoghurt. 

Geniet van dit heerlijke ontbijt. 

Liefs, 

Kayla