Frambozen chia pudding

24-02-2021

Chia pudding, een van de eerste dingen die ik leerde maken toen ik de overstap maakte naar het veganisme. Het is echt super simpel en je hebt zoveel mogelijkheden. Als je chia zaad toevoegt aan een vloeistof ontstaat er een gel achtige substantie. Doe je dit simpelweg met een beetje water dan krijg je de perfecte ei-vervanger als binding voor bijvoorbeeld je taart bodems. Wanneer je in plaats van water, melk gebruikt dan krijg je een pudding achtige structuur. Deze wonder zaadjes zijn ook nog eens super gezond. Zo zijn ze een goede bron van eiwitten en omga 3. De pudding kan je eten als ontbijt of als dessertje, je kan er dan ook echt alle kanten mee uit. 

Dit heb je nodig voor 2 glazen: 

- 100 ml plantaardige melk 

- 100 gr plantaardige yoghurt 

- 60 gr frambozen 

- 6 el chia zaad 

- 2 el agavesiroop 

- vanille essence 

Zo maak je het: 

Mix alles in een blender. Giet het mengsel in twee glazen. Voeg in elk glas 3 el chia zaad toe. Roer alles heel goed onder elkaar zodat de zaadjes goed verdeeld zijn. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk daarna af met nog een beetje frambozen. Easy as that! 

Smakelijk!

Liefs, 

Kayla