Duurtraining in voorbereiding voor La Vuelta

21-10-2020

Het is voor iedereen een vreemd jaar en dat is bij ons niet anders. De hele wielerkalander werd overhoop gegooid en opeens werd het Vlaamse voorjaar, het Vlaamse najaar. Maar we klagen niet, we zijn al lang blij dat het terug koers is! Stan sluit dit bewogen seizoen af met zijn eerste grote ronde, de Vuelta. Drie weken koersen met heel wat hoogtemeters, dat vraagt voor de juiste voorbereiding. Stan is iemand die heel gemakkelijk vet verliest en ook snel bijkomt in spiermassa. Klinkt fantastisch maar als wielrenner vloekt hij soms wel eens op die onnodige kilo's spiermassa die hij moeilijk kwijt geraakt omdat zijn vetpercentage al zo laag is. De laatste weken is de focus voor hem op gewicht blijven en proberen om een beetje spiermassa te verliezen. 

In dit eetdagboek vind je terug wat Stan eet op een trainingsdag van vier uur in voorbereiding voor de Vuelta. Zijn macro's voor deze dag zijn:

  • 5115 kcal
  • 186 gr eiwitten 
  • 775 gr koolhydraten 
  • 207 gr vetten 

Power ontbijt voor de training 

Vandaag staat er een serieuze intervaltraining van vier uur op het programma, een goed gevuld ontbijt kan daarom niet ontbreken. Maar eerst is er koffie natuurlijk. Daarna is er een power ontbijt met Gebakken havermout met appel en yoghurt. Aangevuld met twee verse pistolets van de bakker met pindakaas en confituur ( deze combo is echt goud waard!). 

Aanvulling tijdens de training

Op ontbijt alleen zal zo een zware interval training niet lukken. Daarom wordt er bij gevuld met vier energie gelletjes en twee goedgevulde bidons met isomix van Sanas. 

Post work-out: recovery shake 

Eiwitten na de training zijn belangrijk voor een goed herstel. Daarom een recovery shake met amandelmelk en vegan proteïne van Sanas. 

Lunch: nog meer pistolets

Vier uur fietsen verbrand een hoop calorieën en die moeten weer aangevuld worden natuurlijk. Dat doen we vandaag met nog eens drie pistolets maar dan nu met hummus en een zoete aardappel spread. Niet zelf gemaakt deze keer, wel lekker zelf gekocht, het is ook wat. Daar komt nog een goed gevuld bord Scrambled tofu met satékruiden bij. Mijn eeuwig favoriete snelle lunch gerechtje. 

Snack: pudding maar dan anders

Het recept voor deze Pink pudding vind je in dit linkje. Oorspronkelijk maakte ik het als ontbijt maar het gaat ook perfect als tussendoortje. Super simpel, vol met proteïne en je kan elke keer weer afwisselen met de toppings. 

Dinner: wok 

Carboloading voor de training van morgen met deze Wok met groene en Chinese kool. Geloof het of niet maar de chopsticks liggen er niet alleen bij voor de foto. Geen mes en vork in mijn wok! 

Pre-bed

Na het avondeten ploffen we de zetel op en eet Stan nog twee vegan Danio yoghurtjes en 200 gram Alpro go on ( dit is de plantaardige versie van griekse yoghurt, hier zitten veel eiwitten in) met nog wat pindakaas en muesli. Helemaal aangevuld van zijn zware training vandaag en klaar voor de volgende  kruipen we ons bed in. 

Ik hoop dat jullie hier een beetje inspiratie uit kunnen halen. Laat mij zeker weten of jullie meer van deze dagboeken willen lezen. 

Liefs, 

Kayla