Courgette brownie

27-09-2020

Met deze brownies verbaas je iedereen. Naast het feit dat er groenten in verstopt zitten, zijn ze ook glutenvrij en beperkt in suiker, maar zoals altijd wel vol van smaak. Net zoals klassieke brownies zijn ze lekker zacht en vol van smaak maar dan gewoon gezonder. Wat wil je nog meer? 

In dit recept maak ik gebruik van sugarly, dit is een suikervervanger van Canderel op basis van erythritol. De zoetkracht van dit product is 5 keer zo hoog dan gewone suiker en er zitten geen kcal of koolhydraten in. Toch is er een hoop controverse omtrent dit product. Heel wat mensen beweren dat het minstens even ongezond is dan "gewone" suiker. Dit slaat dan vooral op het feit dat het een heel erg bewerkt product is en dat het door de enorme zoetkracht ook de suikerverslaving in stand houdt. Persoonlijk gebruik ik in mijn baksels af en toe deze variant omdat het geen kcal bevat en dit vooral interessant is wanneer ik aan het cutten ben en dus focus op een lager kcal inname. Wanneer je liever geen kunstmatige zoetstof wilt gebruiken, kan je deze vervangen door 150 gr kristalsuiker of 1 banaan of 100 gr appelmoes. 

Dit heb je nodig 

- 1 grote courgette

- 300 gr glutenvrije havermout ( je kan ook gewone havermout gebruiken maar dan zijn ze niet meer glutenvrij) 

- 50 gr chocolade 

- 40 gr cacaopoeder 

- 50 gr sugarly of 1 banaan of 100 gr appelmoes of 150 gr kristalsuiker

- 1 tl bakpoeder 

- 80 gr kokosolie 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180° en vet een bakvorm in. 

Rasp de courgette (giet het vocht niet af) en mix de havermout tot meel. Doe de gemixte havermout bij de geraspte courgette en meng onder elkaar. Voeg de zoetstof naar keuze toe alsook de chocolade. Zeef de cacaopoeder boven het mengsel. Smelt de kokosolie en doe deze ook bij de rest. Voeg tot slot het bakpoeder toe.

Stort het beslag in de bakvorm en bak 30 min op 180°. 

Laat de brownies afkoelen en geniet er dan met volle teugen van. 

Liefs, 

Kayla