Cake van rode biet met citroen en tijm

25-11-2020

Groenten verwerken in baksels, ik hou ervan! Je zou het alleen al doen om de verbazing op mensen hun gezicht te zien wanneer je zegt dat er rode biet en tijm in zit. Deze cake heb ik drie keer gemaakt deze week vooraleer ik tevreden was, maar nu is het echt een toppertje! De structuur heeft iets weg van een heel luchtig bananenbrood. De citroenen zorgen voor een frisse toon en de tijm laat je tijdens het proeven even stoppen uit verbazing om dan weer verder te genieten. De cake is afgewerkt met kokosroom en geeft het geheel een zachtere smaak. 

Helemaal overtuigd nu? Hier gaan we. 

Dit heb je nodig:

- 3 kleine rode bietjes 

- 100 ml plantaardige melk 

- 4 citroenen 

- 50 gr kokosbloesemsuiker

- 250 gr patisseriebloem of volkoren bloem 

- 1 tl baking soda ( geen bakpoeder!) 

- tijm naar eigen smaak 

- kaneel en kardemom

- 2 blikken kokosmelk

- half zakje klopfix 

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180° en vet een springvorm in. 

Doe de bietjes in een blender samen met de melk, suiker en het citroensap. Doe in een kom de bloem en de tijm. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel onder elkaar. Kruid af naar smaak. 

Doe tot slot de baking soda erbij. Doe dit zeker als laatst want door de grote hoeveelheid citroensap begint de baking soda heel snel zijn werk te doen. Dus je wilt hem hierna zo snel mogelijk in de oven hebben. Spatel het beslag nog eens goed door elkaar en stort het dan in de springvorm. Bak de cake af voor 50 minuten op 180°. 

Haal het blik kokosmelk voorzichtig uit de kast en doe het zonder te schudden open. Schraap het kokosroom van het kokoswater (kan je gebruiken in smoothies of in soep). Doe de room samen met een half zakje klopfix in een kom en klop het stijf. Doe de room in een spuitzak. 

Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Spuit daarna de kokosroom op de taart. 

Geniet van je rode bietencake en de verbaasde gezichten van je gasten. Laat mij zeker weten wat jullie van deze combinatie vinden! 

Helemaal overtuigd van groenten in gebak? Probeer dan zeker ook deze Courgette brownie

Liefs,

Kayla