Booze based birthday cupcakes

18-10-2020

Deze cupcakes maakte ik voor de verjaardag van mijn beste vriendin. Om te vieren dat ze geen 3x7 meer is, deed ik er een Baileys vulling bij. De topping is een simpele klassieke Amerikaanse botercrème met framboos. Om helemaal in de feeststemming te komen, werkte ik ze af met discobolletjes.

Dit heb je nodig 

Voor de cakjes

- 200 ml plantaardige melk 

- 200 gr bloem 

- 1 tl baking soda 

- 1 tl bakpoeder 

- 2 tl apple cider azijn 

- snuf zout 

- 150 gr suiker 

- 80 ml neutrale olie 

De vulling 

- 30 gr chocolade 

- 1 el kokosolie 

- 2 el agavesiroop 

- 30 ml amandel Baileys

Voor de topping

- 200 gr plantaardige boter 

- 200 gr poedersuiker 

- 100 gr framboos ( uit de diepvries gaat perfect) 

Zo maak je het 

De cakejes

Verwarm de oven voor op 180° en doe cupcakevormpjes in je bakblik. 

Meng alle droge ingrediënten. Giet de melk erbij en spatel het geheel onder elkaar. Doe hetzelfde met de olie en doe als laatste de apple cider azijn erbij. 

Stort het beslag in de vormpjes en bak ze af voor 30-40 minuten op 180°. 

De vulling

Smelt de chocolade met de lepel kokosolie en doe er de agavesiroop bij. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, doe je er de Baileys bij, laat nog heel eventjes op het vuur staan. Zorg dat de chocolade niet verbrandt.

De topping

Haal de boter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd hem in blokjes en doe ze in een kom. Klop de boter op en voeg beetje per beetje poedersuiker toe. 

Mix de frambozen in een blender en zeef het sap zodat alle pitjes eruit zijn. Doe het frambozensap dan bij de boter en de suiker. Klop verder op. 

Laat de cakejes afkoelen, snijd erna de bovenkant eraf en haal een beetje van de binnenkant eruit. Giet de chocolade-Baileyssaus in het midden en laat weer afkoelen. Wanneer alle cakjes gevuld en afgekoeld zijn, smeer je de botercrème erop. Doe in een kommetje een beetje discobolletjes en dop de cupcakes hierin. 

Smakelijk! 

Liefs,

Kayla