Baked carrot cake oats

16-07-2021

De dag starten met dessert, dat is wat ik het liefste doe. Dus bij deze een gemakkelijk recept om je dag te beginnen met een heerlijke wortelcake. Helemaal glutenvrij, plantaardig en gezond. Je kan deze gemakkelijk een dag op voorhand maken zodat je hem 's ochtends alleen nog maar hoeft te bakken, zo ka je optimaal genieten. 

Dit heb je nodig: 

- 50 gr havermout

- 100 ml plantaardige melk 

- 1 tl bakpoeder

- 3 wortelen 

- agavesiroop 

- kaneel

- kardemom 

- vanille essence 

- handjevol rozijnen 

- toppings: ik gebruike alpro go on en pecannoten 

Zo maak je het: 

Rasp de wortelen en doe deze dan met alle andere ingredienten behalve de toppings in een blender. Mix tot een beslag en giet dit in een oven schaal. Bak 15 minuten op 180 graden. Werk het geheel af met een beetje yoghurt, wat agavesiroop en enkele pecannoten. 

Smakelijk! 

Liefs, 

Kayla