3 x hartige cheesecake

26-11-2020

Deze hartige cheesecakes maakte ik als hapje voor in een menu maar je kan ze ook groter maken en als voorgerecht serveren. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en ideaal om dingen in op te werken. Ik hoor graag wat jullie favoriete hartige combinaties zijn, laat het hieronder gerust weten! 

Dit heb je nodig: 

voor de bodem: 

- 50 gr notenmix 

- 35 gr dadels ( best geweekt) 

Zo maak je het: 

Ontpit en week de dadels voor een uur of 2. Mix ze daarna samen met de noten tot een kleverige massa. Duw deze in het vormpje waarvan jij je bodem wil maken. Zet even weg in de koelkast 

Voor de basisvulling: 

- 100 gr cashewnoten 

- 1 el kokosolie 

- peper en zout 

- teentje look 

Zo maak je het: 

Week de cashewnoten voor een uur of drie. Indien je hier geen tijd voor hebt kan je ze ook in een halfuurtje koken op het vuur. 

Mix dan alle ingrediënten tot een geheel. Verdeel het in drie delen. 

Voor de bietenvulling:

- Halve rode biet

- enkele takjes tijm 

- sap van 1 citroen 

- stukje appel om te garneren 

Mix alle ingrediënten en doe dit in je notenbodem. Laat opstijven en garneer met een stukje appel. 

Voor de wortelvulling met yoghurtdressing: 

- 1 wortel

- olijfolie

- komijn 

- peper en zout 

- paprika poeder

- 1 el yoghurt 

- citroensap 

- 1 teentje look 

Zo maak je het: 

Schil de wortel en smeer in met olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Gril 20 minuten in de oven op 180°. Doe het dan in de blender samen met de basisvulling en kruid eventueel nog af naar eigen smaak. Mix tot een glad geheel. Doe de vulling in de notenbodem en laat opstijven. 

Voor de dressing neem je een lepel ongezoete plantaardige yoghurt en doe je hierbij een geperste teentje look, citroensap, peper en zout. 

Voor de erwtenvulling met venkelpesto: 

- handjevol doperwten 

- loof van een venkel 

- teentje look 

- scheutje ricard 

- olijfolie 

- 5 gr pijnboompitten 

- edelgist 

- peper en zout

- scheutje citroensap

Zo maak je het: 

Mix de erwten bij de basisvulling en giet in de notenbodem. Laat opstijven. 

Voor de venkel pesto neem je het loof van een venkel samen met de rest van de ingrediënten. Mix tot een pesto. 

Werk de hapjes af en serveer ze samen. Smakelijk!

Liefs, 

Kayla