What I eat in a day: Off season

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 13:19

Wanneer ik dit schrijf is Stan alweer bijna vertrokken naar Spanje voor zijn eerste stage van het nieuwe seizoen. Toch wil ik jullie zeker nog een kijk geven in wat hij zoal eet wanneer hij niet in wedstrijd modus zit. Dit artikel is meteen ook het ultieme bewijs dat vegans echt wel meer eten dan alleen maar groenten en dat plantaardig eten niet automatisch betekend gezond eten. 

Ontbijt: Yoghurt met muesli, fruit en chocolade 

Aangezien off season gelijk staat aan uitslapen en geen verplichtingen wordt het ontbijt vaak nogal laat genomen en is het dus niet te zwaar. Vandaag een simpel kommetje yoghurt van Alpro Go On met muesli, een mandarijntje, chocolade en sinaasappelschil poeder.

Snack: vegan worstenbroodjes 

Sinds kort heeft de Albert Heijn mini vegan frikandellen en laat off season nu eens de ideale moment zijn om deze te testen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is bladerdeeg heel vaak gewoon plantaardig maar niet elk merk dus controleer zeker nog even de verpakking! Deze snack bestaat dus eigenlijk alleen maar uit bladerdeeg en mini frikandellen, simpel toch? Oh en curry ketchup natuurlijk. Véél curry ketchup.

Lunch: Pita falafel met gegrilde aubergine en overheerlijke tahindressing 

Pita uit de Overpoort om 4 uur s' ochtends zit er dit jaar niet in. Dan maar een geüpgrade vegan versie met falafel. Zeker even lekker en toch wel een beetje gezonder.

Snack: No bake speculaas millionaires shortbread

Millionair shortbread is een gebakje dat bestaat uit zanddeeg, een laag karamel, een laag chocolade en afgewerkt met toppings naar keuze. Ik maakte hier een plantaardige en glutenvrije versie op basis van speculaas en die viel heel goed in smaak. 

Dinner: Gehaktballetjes met appelmoes en vegan mayonaise

Als Stan elke dag zou mogen kiezen wat we eten zouden we meer dan de helft van de tijd WAP ( Worst Appelmoes Patatten) eten, met de worstjes afgewisseld door gehaktballetjes. Eerlijk is eerlijk, mij ga je daar nu ook niet echt over horen klagen. Dit staat dus regelmatig bij ons op de menu maar tijdens het off season maak ik met veel plezier echte klassieke appelmoes met suiker, balletjes gebakken in plantaardige boter en goede klodder mayonaise. 

Pre-bed: Pudding met amaretto en appel crumble

Stan is een echte bier liefhebber. Fun fact: hij brouwt zelfs, samen met een vriend, zelf bier. Mij daarentegen kan je er helemaal geen plezier mee doen. Geef mij maar een goede gin tonic of een lekkere cocktail. Gelukkig waren we voor dit dessertje allebei helemaal verkocht. Twee klassiekers maar met de heerlijke smaak van amaretto als verassende twist. 

Probeer het zelf met dit recept: Pudding met amaretto en appel crumble

 

Dit was Stan zijn eetdagboek uit zijn off season. Hopelijk hebben jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen. Wanneer hij terug is uit Spanje zit de rem er weer op en neem ik jullie nog eens een dagje mee als hij weer volop aan het trainen is. 

Liefs, 

Kayla 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.