
T'is koers! Het voorjaar is ondertussen al eventjes gestart en hier thuis is het momenteel full focus op de klassiekers. Voordat het flandrien werk in België echt begint zijn er eerst nog heel wat koersen in het buitenland. Mijn favoriete proefkonijn is dus niet zo vaak thuis op dit moment dus als hij dan een paar dagen in het land is dan kan ik soms echt een dag vrij maken om te koken voor hem. Die dag mag je redelijk letterlijk nemen want in voorbereiding naar de klassiekers toe wordt hier serieus wat weg gegeten. Zeker voor topsporters is voeding des te belangrijker aangezien het de brandstof is van hun lichaam waar ze veel van vragen. Maar laten we even eerlijk zijn, hoe verschrikkelijk zou het zijn als je juist zoveel moet eten en het dan niet eens lekker is? Als je het mij vraagt zeg ik "doodzonde!". Dus ik neem jullie vandaag mee in een what I eat in a day als voorbereiding op de klassiekers om jullie te tonen dat sporters zeker geen saaie voeding eten. Zoals altijd is alles plantaardig natuurlijk.
Ontbijt: Kurkuma porridge met gebakken sinaasappel met tijm en rozemarijn

Havermout staat echt onwijs vaak bij ons op het menu. Maar het is dan ook gewoon heel gemakkelijk om te maken en je kan er zo veel meer variëren. Van alle versies die ik al gemaakt heb ( en dat zijn er heel wat je moet hier maar eens even rond kijken ;) ) is dit echt een van mijn favorieten. Want even eerlijk, je wordt toch instant gelukkig van deze kleurrijke potjes. Alsof je de zon eet als ontbijt. Heerlijk om de dag te starten met een lekker zoete porridge met toetsten van tijm en rozemarijn, ja zelfs bij het ontbijt! Ideaal om je dag vol energie te starten.
Reactie plaatsen
Reacties