Eetdagboeken

Hier vind je verschillende eetdagboeken. Zo kan je zien wat ik eet als student, in het buitenland of tijdens mijn trainingen. Daarnaast geef ik jullie ook graag een inkijk in het eetdagboek van mijn vriend. Deze is professioneel wielrenner en eet thuis altijd vegan. Met zijn eetdagboeken wil ik laten zien dat je perfect lekker en gezond kan eten als sporter. 

 

What I eat in a day als voorjaarsrenner

T'is koers! Het voorjaar is ondertussen al eventjes gestart en hier thuis is het momenteel full focus op de klassiekers. Voordat het flandrien werk in België echt begint zijn er eerst nog heel wat koersen in het buitenland. Mijn favoriete proefkonijn is dus niet zo vaak thuis op dit moment dus als hij dan een paar dagen in het land is dan kan ik soms echt een dag vrij maken om te koken voor hem. Die dag mag je redelijk letterlijk nemen want in voorbereiding naar de klassiekers toe wordt hier serieus wat weg gegeten. Zeker voor topsporters is voeding des te belangrijker aangezien het de brandstof is van hun lichaam waar ze veel van vragen. Maar laten we even eerlijk zijn, hoe verschrikkelijk zou het zijn als je juist zoveel moet eten en het dan niet eens lekker is? Als je het mij vraagt zeg ik "doodzonde!". Dus ik neem jullie vandaag mee in een what I eat in a day als voorbereiding op de klassiekers om jullie te tonen dat sporters zeker geen saaie voeding eten. Zoals altijd is alles plantaardig natuurlijk. 

Lees meer »

What I eat in a day: Off season

Wanneer ik dit schrijf is Stan alweer bijna vertrokken naar Spanje voor zijn eerste stage van het nieuwe seizoen. Toch wil ik jullie zeker nog een kijk geven in wat hij zoal eet wanneer hij niet in wedstrijd modus zit. Dit artikel is meteen ook het ultieme bewijs dat vegans echt wel meer eten dan alleen maar groenten en dat plantaardig eten niet automatisch betekend gezond eten. 

Lees meer »

What I eat in a day: Vegan in Amsterdam

Afgelopen weekend ging ik met mijn beste vriendin naar Amsterdam. Al van toen ik klein was is dit mijn favoriete stad en droomde ik ervan om ooit te kunnen wonen aan de grachten. De ontspannen sfeer van niets moet, (bijna) alles mag, de heerlijk, eerlijke mensen die er rond lopen en de drukte waarin ik me perfect kan laten opgaan. Ik hou van Amsterdam. Maar het allerleukste aan deze stad is toch wel het oneindige aanbod aan vegan eten dat je overal vindt. Er zijn zoveel leuke, hippe zaakjes die volledig vegan zijn en heel wat andere restaurants die een plantaardige optie hebben. 

Lees meer »